Tidigare nyheter 2017

Höstmöte 19 oktober

Handelsföreningen hälsar alla medarbetare i våra medlemsföretag välkomna till höstmöte torsdag 19 oktober kl. 19. Mötet äger rum hos Crafoord Auktioner, Gamla Tullkammaren på Clemenstorget i Lund.

Stark positiv utveckling i Lund City

Mellan 2015 och 2016 ökade omsättningen i Lunds centrum med 5,2 procent, enligt en rapport som konsultföretaget WSP har gjort på uppdrag av Fastighetsägarna.

Hotell- och restaurangbranschen ökade med 8,1 procent, men allra mest (plus 17,4 procent) steg den kategori som kallas annan service och som inkluderar exempelvis hud, skönhet, hår, kultur och resor. Den totala omsättningen uppgick till 3,6 miljarder kronor.

Enligt undersökningen finns det totalt 514 butiker och andra verksamheter i Lunds centrum, vilket är en rejäl uppgång från 2012 då siffran var 447.

Undersökningen refereras i många svenska dagstidningar, bl.a. Sydsvenskan.

Fredag i hjärtat av Lund 24 november

Fredagen den 24:e november bjuder Lund på något utöver det vanliga!
Läs mer…

Frukost med Handelsföreningen

26 september kl. 8.15
Café Landgren, Kyrkogatan. Stadsarkitekt Malin Sjögren informerar och svarar på frågor om kommunens skyltprogram.

6 oktober kl. 8.15
Patisseriet, Klostergatan. Johannes Björk, enhetschef för arrangemang på Kultur & Fritid, berättar om Vinterlund. Planeringen för Fredag i hjärtat av Lund 24 november fortsätter, välkommen att komma med idéer och förslag!

8 november kl. 8.15
Saluhallen. Stadsträdgårdsmästare Karl Oscar Seth berättar om planer för Lunds torg, aktuella projekt i stadsmiljön och gemensamma uttryck i färg och form. Marknadsansvarig Diana Dontsova berättar om sitt arbete med Saluhallen.

Handelsföreningen bjuder på frukost och aktuell information. Anmäl att du vill komma på info@handelsforeningen.se.

London 20-22 september 2017

FULLBOKAT!   Spännande utveckling för just din business! Två dagar under professionell kunskapsledning och guidning av Ulf Johansson, professor vid Centrum för Handelsforskning, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet.

Informationsmaterial och program kommer när Ulf vet vem och vilka verksamheter som representeras. Programmet anpassas efter deltagarnas olika verksamheter.

Bokning av resa och hotel görs kollektivt av Handelsföreningen. Du står själva för kostnader för mat och dryck. Utresa kvällen 20 september och hemresa kvällen 22 september.

Känns det som något för dig? Hör av dig direkt så återkopplar vi. Ring till Mai på tel. 0708-98 31 68 om du har frågor, eller anmäl ditt intresse per mail.

Paris – Maison et Objet 2017

FULLBOKAT! Resa till Paris i syfte att besöka Maison & Objet 9-11 september. Handelsföreningen bekostar flygresa, två övernattningar i delat dubbelrum, entré till mässan samt en gemensam middag. I övrigt står du själv för mat, dryck och transporter.

Anmäl ditt intresse till info@handelsforeningen.se.

Årets köpman: Grönt & Gott

Vi är mycket stolta över att presentera Årets Köpmän i Lund: Grönt & Gott!
Grönt & Gott drivs av de unga entreprenörerna Arez Said och Rebar Ali, som med tilltro till sin egen styrka och en mycket stor portion entusiasm skapat ett företag som utvecklats till tre salladsbarer.

Livsglädje och en enorm servicevilja präglar deras arbete i butikerna och mötet med kunderna.

Jens Mårtensson från Klostergatans Vin & Delikatess belönades som Årets Anställd.

Stort grattis!

Revolver 9-11 augusti

För er som planerar besöka Revolver Copenhagen Fashion Trade Show finns möjlighet att söka bidrag från stiftelserna.

 

Nya medlemmar

Vi är mycket glada över att Mac Support, Restaurang VED och Crafoord Auktioner tillkommit som nya medlemmar under juni.

 

Skånes mest omtyckta cityhandel!

Lund har Skånes mest omtyckta cityhandel och kommer på en tredjeplats i landet som helhet. De flesta förknippar stadskärnan med många serveringar, en trevlig atmosfär och ett fint kundbemötande skriver tidningen Market som genomfört undersökningen om Sveriges köpcentrum 2017. På alla de områdena har profilen dessutom blivit tydligare sedan förra årets mätning.

 

Något om vad vi gjorde 2016

Vi genomförde en studieresa till London under ledning av prof. Ulf Johansson, Centrum för Handelsforskning vid Lunds Universitet, där 17 medlemmar deltog.

Vi delade ut pris till Årets köpman (Åhléns) samt Årets Anställd. Vi genomförde inom ramen för Citysamverkan Sparrisfestivalen. Vi samarbetade med Lund Comedy Festival, Sommarlund, Vinterlund, Sparbanken Skåne, Lugi Handboll och Lundaloppet.

Marknadsföringsaktiviteter: Vi deltog i Hälsningsgillet på AF och lade mycket kraft på att marknadsföra presentkortet Lund City. Vi annonserade inom ramen för Citysamverkan i Hallå, Sydsvenskan och Lokaltidningen i anslutning till långhelger och söndagsöppet samt i syfte att marknadsföra presentkortet. Vi fortsatte ett kontinuerligt arbete med facebook, instagram och lundcity.se.

Vi hade frukostmöten och genomförde ett tiotal inspirations- och utbildningsträffar på Grand Hotel genom “Den Röda Tråden”.

Handelsföreningens Stiftelse delade ut nära 700 000 kr för utbildning och resestipendier.

 

Instagram-tävling

Citysamverkan har i samarbete med tidningen Hallå skapat en fototävling på Instagram, som kommer att rulla under hela året med månadsvisa teman. Deltagare taggar sina bilder med aktuellt tema som relateras till vad som händer i Lund vid den tiden, följer Handelsföreningen på Instagram och har möjlighet att vinna Lund Citys presentkort om 1000 kr.

Syftet är dels att marknadsföra presentkortet, dels att skapa mer trafik till Handelsföreningens / Citysamverkans kanaler. Vinnaren utses genom sms-röstning enligt instruktioner i tidningen Hallå.

Instagram-tävling

Citysamverkan har i samarbete med tidningen Hallå skapat en fototävling på Instagram, som kommer att rulla under hela året med månadsvisa teman. Deltagare taggar sina bilder med aktuellt tema som relateras till vad som händer i Lund vid den tiden, följer Handelsföreningen på Instagram och har möjlighet att vinna Lund Citys presentkort om 1000 kr.

Syftet är dels att marknadsföra presentkortet, dels att skapa mer trafik till Handelsföreningens / Citysamverkans kanaler. Vinnaren utses genom sms-röstning enligt instruktioner i tidningen Hallå.

Århus 1-13 juni

Det finns enstaka platser kvar till vår gemensamma resa till Århus 1-3 juni. Kontakta Mai eller Susanne på Chic o Chic om du är intresserad av att följa med!

Programmet finns i vårt senaste nyhetsbrev som du hittar här!

Emma Wessner

“Hur når jag mina mål?”
27 mars kl. 19.15, Grand Hotel, Lukassalen

Reteam utvärdering av Lund City

Under våren 2016 genomförde Reteam på Lunds kommuns uppdrag en kartläggning av detaljhandeln i Lund City. Butiker, miljöer, bilar, bussar, cyklar, butiksmix, shoppingmiljöer och annat. En spännande redovisning av dagsläget med förslag till åtgärder och med fokus på utvecklingsmöjligheter.

Länk till en kortversion av rapporten.