Utmärkelser 2011

Årets lundaköpman 2010

images-stories-bilder-patrik2010w-500x375

Patrik Langer, Ahlgrens Konfekty på Lilla Fiskaregatan, utnämndes till 2010 års Lundaköpman under en ceremoni i Rådhuset. Bengt Larsson, ordförande i Handels- föreningen överlämnade diplom, blommor och vandringspris med motiveringen ”2010 års Lundaköpman driver sitt lundaföretag med en tydlig profil och stor tradition. Han har märkbart utvecklat verksamheten utifrån kundernas och nya tiders behov. Detta är tydligt när det gäller service, öppettider och sortiment (från världens många hörn). Det är med stor ödmjukhet, som vi delar ut priset Årets Lundaköpman till ägaren av en butik, som är en av själarna i Lunds butiksmix”

I priset ingår ett stipendium samt ett bidrag på 15.000 för kompetensutveckling av hela personalen. Lennart Malmbjer, ordförande i Handelsföreningens stiftelse överlämnade stipendierna.Tider med kursiv (röd) text är rekommenderade tider för de butiker som har söndagsöppet

Patrik tillsammans med de övriga näringslivspristagarna i Rådhuset. ”Årets Företagare” Tommy Jönsson från GTB i Dalby AB samt ”Årets Nyföretagare” Annica Gilbertsson och Carin Gath från EnergyManagement.

 

Årets anställd 2010

Maria Persson, Åhléns, utsågs till ”Årets Anställd” med motiveringen ”Service är för Maria både ett sätt att öka företagets lönsamhet och att göra kunden ännu nöjdare med hela sitt köp. Ofta vinner hon interna säljtävlingar samtidigt som nöjda kunder lämnar Åhléns med ytterligare ett plagg som passar deras stil perfekt. Marias glada humör smittar av sig på både kunder och medarbetare och bidrar på så sätt till en roligare arbetsplats”.

 

Årets handelselever 2010

images-stories-bilder-handelselever2010w-500x421

Emelie Eneberg och Sebastian Schönberg Alkemade, båda från Vipans Handels- och administrationsprogram hade förslagits av sina lärare och fick motta utmärkelsen ”Årets Handelselev” för goda utbildningsprestationer, fina vitsord från sina praktikplatser, stort intresse och höga ambitioner att arbeta och utvecklas inom handel samt mycket hög känsla för service.

Årets Anställd och Årets Handelselever mottog sina utmärkelser vid Handelsföreningens Årsmöte på Grand Hotel. Förutom sedvanliga diplom och blommor erhöll de var sitt stipendium på 5.000 kr