lundcity

Den nya hemsidan www.lundcity.se

Lund Citysamverkans hemsida www.lundcity.se har under sommaren programmerats om från grunden och innehåller bland annat:

  • Ett verksamhetsregister sorterat i kategorier som är kopplat till en interaktiv karta. Varje verksamhet har en egen sida som du själv uppdaterar så ofta du vill. En instruktion om hur du gör hittar du längre ner i detta nyhetsbrev!
  • En evenemangskalender – samma som visas på Visitlund
  • Veckans lunchmeny – för dig som serverar dagens rätt finns möjlighet att lägga in menyn veckovis här
  • En viktig funktion hos hemsidan är självklart också försäljningen av Lund Citys presentkort, som fått en ny och modern lösning vad gäller fakturering och allmän hantering.
  • Sidan är tvåspråkig svensk/engelsk med möjlighet att framöver lägga till fler språk.
  • Sidan är tillgänglighetsanpassad.

Välkommen till den nya lundcity.se och lycka till med uppdateringen av din sida! Behöver du hjälp? Är något fel? Har du eller din granne inte fått något mail?

Maila till info@lundcity.se!

Manual

VIKTIGT: Du ansvarar själv för det material du publicerar på din sida. Lägg bara upp bilder du är säker på att du äger rättigheterna till. Du ansvarar också för att de uppgifter du publicerar är korrekta och hålls uppdaterade. Om du lägger upp material som är upphovsrättsligt skyddat kan detta medföra stora kostnader för din verksamhet. Lund Citysamverkan äger rätt att ändra eller ta bort information som på något sätt är felaktig, missvisande eller kan uppfattas som kränkande.

LOGGA IN: Om du fått ett nyhetsbrev från Citysamverkan med information om den nya hemsidan, går du till sidan www.lundcity.se/wp-admin och klickar på glömt lösenord för den mailadress du mottagit nyhetsbrevet på. Skapa ett lösenord via länken som skickas till din mail, och logga in. Om du inte fått något sådant mail, och inte vet vilken mailadress vi kan ha registrerat, mailar du istället oss på info@lundcity.se så kollar vi upp det.

Din sida innehåller redan en del information: kontrollera att den stämmer och komplettera med det som saknas.

TEXT: Texten som du fyller i under ”Ingress” ska vara en kort och kärnfull beskrivning av din verksamhet.

Vill du skriva mer än så kan du fortsätta under ”Beskrivning”. Denna text har ingen särskild begränsning och visas under bilderna på din sida.

BILDER: Bilden som du lägger till i höger sida under ”Utvald bild” är den som kommer att synas i första hand. Vill du lägga till fler bilder gör du det under Bildgalleri. Bilderna ska vara av hög kvalitet. Den utvalda bilden måste vara av stående format (Instagrams proportioner för stående bild 4:5 är perfekta). Övriga bilder kan ha annan form.

KVALITET: Läs korrektur på din text! Använd dina finaste bilder! Se till att öppettider och annan information är korrekt och relevant även framöver!

KATEGORIER: Det går bra att ändra eller kryssa i ytterligare någon kategori, så länge den är relevant.

LOGOTYP: Överst på sidan lägger du till din logotyp. Den ska vara i jpg-format, helst med en kvadratisk bakgrund i vitt eller annan färg.

ÖPPETTIDER: Öppettider ska anges i formatet 11:00. Det går bra att kryssa i ”samma öppettider alla vardagar”. Om du fyller i öppettider på söndagar kommer du automatiskt att visas på sidan för ”söndagsöppet”. I marknadsföring av t.ex. söndagsöppet kommer vi att hämta information från detta material, så var noggrann med att fylla i om du har öppet då!

LÄNKAR TILL SOCIALA MEDIER & HEMSIDA: Länkar till instagram och facebook ska anges URL, exempelvis: http://www.instagram.com/patisserietlund

DAGENS LUNCH:
För dig som serverar lunch finns möjlighet att presentera menyn veckovis via ”Dagens lunch” i menyn till vänster. Här kan du också fylla i vad lunchen kostar, vad det finns för alternativ, och vilka tider du serverar lunch. När du lagt till en lunchmeny kan du koppla din sida till lunchmenyn så att det syns en knapp på din sida med länk till Dagens lunch, Denna funktion hittar du under Öppettiderna.

SUPPORT:
Efter några veckor av frågor kring den nya hemsidan kan vi säga att det är viktigt att spara! Det är också viktigt att den första bilden / utvalda bilden är av hög kvalitet och i stående format. Det är bara att höra av sig om några svårigheter uppstår, på info@lundcity.se.