Vad vi gjorde 2019

Mystery Shopper

Hur lever du upp till dina egna förväntningar på hur kunden blir bemött i din verksamhet? Hur kan du ta tillvara på din främsta konkurrensfördel i mötet med dina kunder/gäster? Nu finns återigen möjlighet att delta i ett projekt där vi anlitar en Mystery Shopper för att kartlägga en ögonblicksbild från din verksamhet. Service dokumenteras och utvärderas vid ett eller två besök. Detta material används sedan vid en workshop, datum meddelas senare. Projektet inleds så snart tillräckligt många anmälningar kommit in, och gäller såväl butiker som restauranger och serviceföretag. Anmäla dig genom att maila till info@handelsforeningen.se.

Local is the new Black är ett initiativ från nätverket ”Sveriges centrumutvecklare”, som just nu samlar många svenska stadskärnor. De skriver ”De senaste åren har diskussionen kring förändrade konsumtionsmönster, lokala butiker och pressade marginaler intensifierats. Därför går nu en lång rad svenska stadskärnor samman i en kampanj för att lyfta sina lokala butiker och premiera kunder i stadskärnor med start den 29:e november. Förhoppningen är att det ska vara startskottet för ett gemensamt arbete med att sätta fokus på den lokala handeln i stadskärnor runt om i landet”.

Bland deltagande stadskärnor finns såhär långt Göteborg, Helsingborg, Kristianstad, Västerås, Kalmar, Ängelholm, ett trettiotal andra liksom Lund.

Meddela gärna om du planerar något särskilt arrangemang 29/11-1/12, så bidrar vi till sprida informationen. Maila oss på info@handelsforeningen.se.

Skyltning & Skyltfönster

Här kommer nu en unik möjlighet att få professionell hjälp med att utveckla din butiks skyltning och skyltfönster, av inredningsarkitekten Marta Florensa. Marta erbjuder gemensam workshop 17 oktober kl. 18.30-20.30 och 23 oktober kl. 198.30-20.30, som kompletteras med personligt besök och rådgivning i din butik. En avslutande workshop hålls 7 november kl. 18.30-20.30. Deltagande är kostnadsfritt.

Anmäl att du vill delta genom att maila till info@handelsforeningen.se.

Höstmöte 6 november

DATUM: onsdag 6 november
TID: kl. 8.00-9.45
PLATS: Magle konserthus, Lund

Handelsföreningen hälsar alla medarbetare i alla medlemsföretag välkomna till höstmöte. Mötet innehåller en mycket kort formell del som följs av en presentation av det aktuella läget i Lund med kommunpolis Joakim Nyberg. Handelsföreningen bjuder på frukost.

Varmt välkomna!

Ett varumärke i världsklass!

22 oktober kl. 7.45-10.00

Lund Citysamverkan genomför ett projekt som syftar till att tydliggöra, utveckla och stärka Lunds varumärke. Vi gör det tillsammans med Johan Anselmsson och Ulf Johansson, båda professorer på Centrum för Handelsforskning, Lunds Universitet. Detta är det femte och avslutande mötet. Oavsett om du varit på ett tidigare möte eller inte är du lika välkommen!

Vid detta möte deltar bl.a. Johannes Björk från Kultur & Fritid Lunds kommun, Paul Myllenberg, VD för Lunds Kommunala Parkeringsbolag och Per Eneroth, gatuchef på Lunds kommun. Vi bjuder på frukost.

Material från möte nr 1
Material från möte nr 2
Material från möte nr 3
Reteams kartläggning av Lund City

Modevisning 15 oktober

Tisdag 15 oktober kl. 19 ordnar Handelsföreningen en modevisning på Hypoteket! Butiker inriktade på såväl mode, skor, accessoarer, makeup som hud- och hårvård är välkomna. Deltagande är kostnadsfritt för Handelsföreningens medlemmar, och kläder kommer att visas av modeller från LL Dance Studio. Deltagande butiker säljer biljetter till evenemanget: MQ, Whoops, Chic o Chic, Åhléns, Godiva, Newhouse, Boardwalk, Karp Couture, Herrshopen, Klotet, Lek & Sak samt Direktoptik.

Rabatthäfte hösten 2019

Vi har tryckt ett nytt rabatthäfte som kommer att delas ut på Lunds Universitets Hälsningsgille för studenter 6 september samt till andra målgrupper vid samma tid. Rabatterna i häftet gäller vid ett tillfälle under september och oktober. Deltagande i rabatthäftet är kostnadsfritt för Handelsföreningens medlemmar.

Budapest 22-25 september

RESAN ÄR FULLTECKNAD! Besök Budapest under ledning av skräddarmästare Maria Halasz, med fokus på fristående butiker och småskalig tillverkning av hattar, kläder, smycken, marsipan, choklad samt textilinfärgning med indigo.

Resan bekostas av Handelsföreningens stiftelse, och innefattar flygresa, boende i delat dubbelrum, två frukostar samt en gemensam middag. Frågor om resan besvaras av Maria Halasz, telefon 0708-140451 eller maria.t.halasz@gmail.com.

Medlemmar med för resan relevant verksamhet är välkomna att anmäla sitt intresse att delta här.

Lundaloppet 4 maj

Om du jobbar i ett av Handelsföreningens medlemsföretag, bjuder vi på anmälningsavgiften till Lundaloppet som i år äger rum lördagen den 4 maj. Gå in på www.lundaloppet.se, välj ”anmälan”, ”individuell anmälan” och klicka sedan på Handelsföreningens logotyp.

Frukostmöte 8 maj

Handelsföreningen och Fastighetsägarföreningen Lund City inbjuder till frukost på Magle konserthus kl. 8.15 – 9.45 tillsammans med

Lunds gatu- och trafikchef Per Eneroth, stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth och Charlotta Lenninger, kommunikatör på Tekniska förvaltningen.

Syftet är att presentera aktuella arbeten liksom att diskutera tillgänglighet i Lund i allmänhet.

Anmäl dig här!

Vårhelg 26-27 april

Fredag 26 april och lördag 27 april är det Vårhelg i Lund. Vi uppmanar alla att i sina verksamheter skapa speciella upplevelser för sina kunder genom skyltningar, provsmakningar, aktiviteter och annat.

Under dessa dagar kommer det också att finnas barnaktiviteter på Stortorget, med bland annat LL Dance Studio fredag 15-18 lördag 12-15.

Årsmöte 24 april

Handelsföreningen håller årsmöte 24 april kl. 19 i Magle Konserthus. Inbjudan kommer lite längre fram, och gäller dem som då betalt avgiften för 2019, som faktureras under vecka 9.

Lund Grand Prix 11 april

FULLTECKNAT!!!  Vill du gå på Lund Grand Prix Lunch –  ”en exklusiv näringslivslunch med utdelning av årets näringslivspriser. Vi får en inblick i året som gått för Lunds mest framgångsrika företagare, ledsagat av Kristian Luuk. Lunchen består såklart av mat för ett friskare liv”. Handelsföreningen betalar lunchen för alla medlemmar som deltar i förmiddagens aktiviteter. Anmäl att du önskar komma genom att maila namn, företag och eventuella allergier till info@handelsforeningen.se. Begränsat antal – först till kvarn!

För att delta i förmiddagsprogrammet på Lund Grand Prix behöver du själv anmäla dig här.

Resultatet av Runda Upp

När Musikhjälpen och insamlingen genom Runda Upp slutligen är summerad, gratulerar vi Lindex två butiker i Lund City till att ha samlat in överlägset mest pengar! Vi är också glada över ett väldigt fint arbete som gjordes på många andra håll – här är tio-i-topplistan:

1. Lindex Klostergatan + Lindex Stora Södergatan 32.758:-
2. Scandinavian Sportsmen 7200:-
3. Lexis Papper 5262:-
4. Ihsiri 5140:-
5. Din sko 4520:-
6. MQ 4471:-
7. Chic o Chic 4282:-
8. Salong Stråh 3330:-
9. Broder Jakobs 2626:-
10. Klotet 2367:-

Nominera Årets Köpman & Årets Anställd

NOMINERING AVSLUTAD! I samband med Lund Grand Prix i april delar Handelsföreningen ut pris till Årets Köpman i Lund. Kom gärna med förslag på vem du vill nominera! Har du en anställd som är värd att uppmärksammas, som är engagerad, nytänkande, serviceinriktad och har en särskild känsla för Lund?

Maila Handelsföreningen!

Bilderna ovan visar två av förra årets pristagare, HepCat Stores ägare Robert Göthe som tilldelades utmärkelsen ”Årets Köpman”, och Johannes Nilsson från Malmstens Fisk som var en av två som belönades som Årets Anställd.

Resa till Apulien

Välkommen att anmäla dig till årets inspirations- och utbildningsresa till Apulien, Italien, som äger rum 26-30 maj. Vi har ett fantastiskt program! Ryktet från förra årets Apulienresa säger att den var makalöst bra men vi ska toppa den ändå.

Resan vänder sig till medarbetare i medlemsföretag med relevant verksamhet som inte tidigare deltagit i motsvarande resa. Anmäl ditt intresse att delta senast den 14:e mars till bianca@rekodeli.se.

Resan till Bari går med flyg från Köpenhamn alternativt med tåg. Nu åker vi!

Länk till programmet

//Bianca, Handelsföreningen

Frukostmöte om Brunnshög

Tid: Onsdag 6 februari kl. 8-10.
Plats:
Kommunhuset Kristallen, Brotorget 1, plan 1, Diamanten

Välkomna till ett frukostmöte där Lunds kommuns Brunnshögsprojekt berättar för Handelsföreningens medlemmar om utvecklingen av den nya stadsdelen i nordost.

Program
– Brunnshög – en ny stadsdel i Lund – hur ska det bli?
– Nu flyttar de första in – hur växer stadsdelen fram?
– Handel och service i Brunnshög – hur är det tänkt och vilka möjligheter finns till etablering?
– Gemensamt samtal om handel och service i Brunnshög
– Avslut